Case study treninzi
Današnji biznis više nego ikada od menadžera traži inovativnost, kreativnost i proaktivnost. Promene u tehnologiji i navikama potrošača odvijaju se sve brže.

Zbog svega toga, case study treninzi postaju nezamenljiv alat za sticanje poslovnih znanja menadžera i preduzetnika koji donose odluke o efikasnoj raspodeli resursa, upravljanju zaposlenima, organizuju proces i odgovorni su za rezultate. U ovakvoj vrsti treninga kreiramo „bezbedno“ okruženje za vežbanje u kom greške nisu skupe.

Studije slučaja su odličan način da steknete uvide o kompleksnim poslovnim situacijma pred kojima se često nalaze kompanije, menadžeri i preduzetnici tražeći rešenje za određenu poslovnu, a neretko i ličnu dilemu.


NAČIN RADA

Svaki učesnik, nekoliko dana pre početka treninga dobija originalnu studiju slučaja prevedenu na srpski jezik. Kroz nju se upoznaje sa temom i situacijom koja donosi dileme, a za koju se traže rešenja. U materijalima se nalazi uvodna priča kako je došlo do situacije, postupci glavnih učesnika koji su joj prethodili, sve informacije za odlučivanje koje je imao na raspolaganju donosilac odluke, opcije koje je uspeo da sagleda i postupak kojim je došao do rešenja. Na samoj radionici, uz pomoć pitanja predavača, učesnici izlažu svoje ideje o rešenjima problema i stiču detaljnija znanja o temi koja je osnova case-a.


CILJ

Tražimo situacije i ključne odluke koje su doprinele konačnom uspehu, pronalazićemo i razloge koji su kompaniju odveli u neuspeh. Učesnici diskutuju o mogućim rešenjima i analiziraju razloge za i protiv svakog od njih. Moći će da se zapitaju šta stoji u pozadini našeg, a šta u pozadini tuđeg procesa odlučivanja. Upoznaćete se sa različitim stilovima donošenja odluka, čak i kada svi učesnici raspolažu identičnim informacijama. Kao rezultat toga, moći ćete da naučite kako se uvode promene u organizaciju, kako razmišljaju i kakve odluke donose najuspešnije svetske kompanije.
KAKO DA UČESTVUJETE U CASE STUDY TRENINZIMA

Svaki učesnik, nekoliko dana pre početka treninga, dobija originalnu studiju slučaja na engleskom ili srpskom jeziku koju treba da pročita, te razmisli o rešenjima koje bi on primenio u datoj situaciji. U materijalima se nalazi uvodna priča kako je došlo do situacije, postupci glavnih učesnika koji su joj prethodili, sve informacije za odlučivanje koje je imao na raspolaganju donosilac odluke, opcije koje je uspeo da sagleda, i postupak kojim je došao do rešenja. Na samoj radionici,učesnici izlažu svoje ideje o rešenjima problema i stiču detaljnija znanja o temi koja je osnova case-a.

Studije slučaja su svrstane u četiri grupe:

  • Liderstvo
  • Komunikacija i upravljanje odnosima
  • Strateško odlučivanje i upravljanje resursima
  • Organizaciona politika

U svakoj grupi ćemo analizirati 4 case-a koji su na programu dva puta mesečno.  Tokom treninga ukrštamo različite stavove i tražimo razloge, za i protiv svakog od njih. Istovremeno, od predavača dobijate veliki broj praktičnih ideja i iskustva o zadatoj temi.KORISTI OD CASE STUDY TRENINGA:

Analiziranje i kritičko razmišljanje

Prezentiranje sopstvenih gledišta i mišljenja

Odbrana ili dovođenje u pitanje tuđih pretpostavki

Slušanje i razumevanje stavova drugih osoba

Sposobnost individualnog i timskog rada

Opreznost prilikom donošenja odluka sa malim brojem informacija

Povezivanje teorije sa praksomINHOUSE CASE STUDY TRENINZI

Case study treninzi se mogu izvoditi inhouse – za timove i zaposlene jedne kompanije. U tom slučaju postoji mogućnost prilagođavanja case-a uz izbor tema koje su posebno važne za tim i delatnost kompanije. U prilici smo da ponudimo materijale na srpskog jeziku uz izbor od preko 70.000 originalnih studija slučaja koji su osnovni metod učenja na najpoznatijim poslovnim školama u svetu.


Korpa

Pregled porudžbine


Traži
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se na prodanicu