ZahvalnostZahvalnost UčiteljuSve ono što sam napisao u ovoj knjizi – nekada nisam znao. Ne samo da nisam znao, nego nisam imao pojma da postoji još nešto izvan formula, definicija i teorija koje sam uredno izučio na fakultetu. Verovao sam tada da će mi stečena znanja obasjati put do uspeha, za koji sam isto tako mislio da znam šta je i gde se nalazi.

Samouveren i ambiciozan, vrlo brzo po završetku fakulteta, našao sam se na odgovornoj funkciji. Bilo je to ostvarenje mog životnog sna. Postao sam direktor. Mislio sam tad da sve razumem i da sam spreman za izazove koji me očekuju. Tako sam ušao u biznis, a da prethodno nisam razumeo njegova pravila, jezik kojim se govori, pa ni interese koji u njemu vladaju. Siguran sam da bi se moja karijera, a moguće i neke važnije stvari, neslavno završili, da pre petnaest godina nisam dobio priliku da učim životna i poslovna pravila od mog današnjeg Učitelja.

Od njega sam naučio da u svakom sistemu pored vidljivih i nevidljivih, postoje i nepisana pravila ponašanja. Nešto kasnije počeo sam da ih uočavam ispod površine. Mnogo godina kasnije počeo sam i da pomalo ovladavam njima. Danas sa sigurnošću mogu da kažem da je njihovo poznavanje i razumevanje bilo odlučujuće za svaki uspeh koji sam postigao u karijeri. Od Učitelja sam stekao retka i dragocena znanja koja su mi na putu ka uspehu bile voda i hrana, oruđe i oružje, sklonište i skrovište, štit i oklop, granica i utvrđenje.

Zato novu knjigu posvećujem svom Učitelju, Marti Mratinković.

Jer u toj knjizi se nalazi mnogo više od priča, ideja i strategija. U njoj je i svedočanstvo o jednom putu i jednoj promeni. Uspomena na stečena iskustva i zajedničke uspehe. U njoj su zahvalnost, ponos i zadovoljstvo.

Dugačak i težak put smo prešli. Ipak,vredelo je. Jer, da ga nisam prošao, ne bi bilo ni ove knjige. Ne bi bilo ni mene ovakvog kakav sam sada.

Ne bi bilo ni mene onakvog kakav ću tek postati.

S poštovanjem i zahvalnošću,
Vladimir Miletić
Korpa

Pregled porudžbine


Traži
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se na prodanicu