Dušan Srdić – Novi JaPogled učenika


Kada sam pokretao svoju firmu nisam znao ni šta je to faktura, ni šta je PIB, ni koliko, ni kako da naplatim svoje usluge. Imao sam ideju i krenuo u realizaciju “na sreću”. Tako sam imao sreće da dođem do Vladimira, koji me je naučio osnovama poslovanja, s kojim sam posao postavio na noge, napravio sistem i dinamiku poslovanja, uredio finansije, a nakon uređivanja te “osnove”, konstantno i dalje radimo na unapređenju poslovanja, uvođenju novih ljudi u tim, povećanju profita, uvođenju novih proizvoda, itd.

Najvažnije je što je Vladimir, pored biznis mentora i odličan psiholog i pre svega pošten čovek. Ima direktan pristup, ne okleva da iskaže svoje mišljenje i vrati me nazad na put, ako slučajno skrenem.


Pogled mentora


Voditi biznis u kojem ste glavni proizvod vi sami je zanimljivo iskustvo. Većina konsultantskih poslova je takva. Prodajete svoja znanja, iskustva i veštine, pažljivo spakovana u formu koja ima oblik i za koju su kupci spremni da plate. Još ako je ta osoba brend, a Dušan Srdić to svakako jeste, zasigurno vam neće manjkati izazova. U ovom slučaju glavni cilj je bio kako da brendu, koju čini jedno ljudsko biće, maksimiziram profit a da mu, sa druge strane, ne dozvolim da u poslu izgori. 

Prešli smo dug put do tog cilja i ponosan sam na način na koji Dušan usvaja i primenjuje nova znanja o biznisu i ekonomiji. Da bi stigli do cilja morali smo da za početak izračunamo odnos troškova i prihoda svih usluga koje su u ponudi. Shvatili da su neke usluge potcenjene sa cenom, neke su bile čak i nepotrebne, a u nekima se previše trošio za ono što je zauzvrat dobijao. U biznisu nije važno da na svakom proizvodu ostvarujete profit, ali je važno da znate računicu po svakom proizvodu ili tržištu. Možda profit neće biti uvek glavni kriterijum po kom ćete donositi odluke, ali je važno da računicu uvek razumete i uzmete u obzir.

Dušan radi posao u kome pomaže ljudima da razumeju i osluškuju svoju dušu. To je od neprocenjive važnosti za zdravlje ličnosti.

Ipak, kada se donose važne poslovne odluke, nije loše ako se pored intuicije, konsultujete i sa brojkama.

To je od neprocenjive važnosti za zdravlje biznisa.  Korpa

Pregled porudžbine


Traži
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se na prodanicu