Veljko Bogdanović – Smart officePogled učenika


Vladimira već dugo poznajem. Smatram ga delom našeg tima. Puno sam od njega naučio, a i dalje učim, o finansijama, menadžmentu, vođenju timova itd. Izuzetno sam mu zahvalan što nam je puno pomogao u nekim turbulentnim i prelomnim periodima. Najviše cenim što uvek dobijem od Vladimira jedan zdravorazumski ekonomski ugao gledanja na određenu poslovnu situaciju ili proces.


Pogled mentora


Verujem da svaka osoba u sebi krije jedan dijamant koji predstavlja potencijal snova, želja i talenata da se postane nešto unikatno i vredno.  Kod mnogih ljudi taj dijamant ostane skriven za ceo život i nikada ga ne pokažu svetu. Ostanu zarobljeni u tuđim željama i očekivanjima, dok svoje sakriju verujući da nije vredna tuđe pažnje. Traganje za tim dijamantom, bez koga pokretanje svakog biznisa ide znatno teže, nije nimalo jednostavan zadatak. Zato,  kada u radu sa svojim učenicima stignemo do tog blaga, to bude trenutak koji zauvek pamtim. 

Sa Veljkom smo taj dijamant dugo tražili. Dok ga nije pronašao, nije bilo velikog pomaka i na poslovnom planu, iako su uvek postojale velike želje i planovi. Nekoliko pokušaja pokretanja poslova koji nisu bili niti pažljivo isplanirani niti osmišljeni, završili su se relativno brzo. A onda kada sam jednom prilikom otkrio unutar ličnosti jednu stidljivu, skrivenu i do tada neizgovorenu želju, sve je počelo da bude drugačije. Izveli smo tu želju na svetlost dana i gle čuda, ubrzo je počela da nas vodi na neka bolja mesta.

Veljko je dobio ponudu da prvo postane suvlasnik, a kasnije vlasnik co-working prostora Smart office u Knez Mihajlovoj. Sa tim je naša saradnja dobila novu dimenziju, jer kupovina biznisa traži mnogo procena, informacija i izračuna. Bilo je potrebno sagledati pravni, finansijski i poreski aspekt. Pre kupovine prikupiti sve moguće informacije o konkurenciji i tržištu. Prošli smo kroz mnogo aspekata biznisa koji se upravo prelamaju kroz vrednost firme. Nakon kupovine biznisa radili smo na definisanju ponude, zaposlenju odgovarajućih ljudi, pregovorima sa dobavljačima, marketingu, uvođenju novih proizvoda/usluga.

Radimo i učimo i dalje. Pojavljuju se novi izazovi kojima u biznisu nema kraja. Kako će se ko snaći u budućnosti teško je predvidljivo.

Ipak, kada znam da učenik radi ono što najviše voli i što najbolje ume, verujem da je to dovoljno čvrst temelj na kome se štošta može izgraditi. Ako treba i ispočetka.Korpa

Pregled porudžbine


Traži
0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaVrati se na prodanicu